Перший номер 2024 року не схожий на інші. Він – чорно-білий. Нам не вдалось зібрати достатньо коштів, щоб надрукувати кольоровий журнал.
Коли постав вибір зупинити роботу поки не знайдемо гроші чи друкувати журнал без кольору, я обрав другий варіант. Поясню чому.

Поразка

Коли щось не виходить, або виходить гірше ніж ми уявляли на початку, перше, що спадає на думку, це кинути справу. Пальці відмовляються брати акорд; млинці пригорають до сковорідки; сил нема після другого підтягування, а збирався зробити двадцять. “Напевно музика (кулінарія, фізкультура) не моє. Нащо витрачати сили, якщо не вдається? Краще подивлюсь, що там нового в Телеграмі”.

Альтернатива

Але залишимо смартфон на місці буквально на мить, дослідимо інший варіант. Що буде, якщо ви продовжити репетирувати? Перший раз пісня, яку ви зіграєте звучатиме дивно. Можливо, вона звучатиме дивно і вдруге. Втім, до досконалості веде практика. Навіть великий Пол МакКартні не завжди вірно брав акорди, а зараз вважається одним з найкращих авторів пісень на планеті.
Що буде, якщо продовжити готувати млинці? Ви змарнуєте кілька порцій тіста. А потім покладете перший вдалий млинець на тарілку*. Не такий смачний як мамин, але непоганий і навіть їстівний.
Що буде, якщо ви спробуєте зробити кілька підтягувань через день? І ще через день? І ще через день? За деякий час ви помітите, що можете робити більше підтягуваннь і не падаєте від знесилення. Ще не Двейн Скала Джонсон, але вже не та людина, що ледь зробила півтора підтягування.

Чорно-білий «Однокласник»

Повернімось до журналу. Ми мали би припинити роботу і чекати, поки знайдуться гроші на друк кольорового журналу. Хто отримав би від цього користь? Ви, шановні читачі? Навряд. Ми, редакція? Малоймовірно. Тому ми вирішили друкуватись. Так, журнал не кольоровий. Але, по-перше він є. А по-друге — його можна розфарбовувати.

Не-конкурс

Насправді, наш дизайнер наполягає на тому, щоб ви взяли кольорові фломастери, олівці, ручки і розфарбували ілюстрації та фото в журналі, як вам заманеться. Якщо зробите фото і надішлете в редакцію — ми будемо дуже раді. Але це не конкурс, це запрошення трохи подуркувати на сторінках “Однокласника”.

Конкурс

В журналі є певна кількість помилок — пунктуаційних, синтаксичних, стилістичних. Ми запрошуємо вас знайти ці помилки і надіслати їх список (та правильні варіанти) до редакції. Найбільш уважним читачам ми запропонуємо невеликий, але гарний приз від редакції “Однокласника”.

Невдачі і помилки

Невдачі і помилки — супроводжують людство від початку історії, вони супроводжують кожну людину протягом всього життя. Їх не варто боятись. Вони можуть стати вашими друзями, якщо ви зможете винести з них урок. “Головне не скільки раз ви впали, а скільки разів ви підвелися”. Не знаю, хто це сказав, але відчуваю, що в цих словах є сенс.

На цьому — завершую. Від імені редакції сподіваюсь, що цей номер видасться вам цікавим.

Гарного читання і до наступного номеру!

З повагою,
Тарас Фролов, головний редактор журналу “Однокласник”

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *