Авторка – Ірина Скоробогата

Тенеріфе – найбільший острів Канарського архіпелагу (Іспанія) та один із найпопулярніших курортів світу. «Виріс» він із Атлантичного океану після виверження вулкану з десяток мільйонів років тому. І зараз тут «дихає» діючий вулкан Тейде, який видно з усіх частин Тенеріфе. 

Іспанці називають Тенеріфе “La Isla de la eterna primavera» – «островом вічної весни» завдяки теплому клімату протягом року: взимку – +18-24 °С, влітку – +23-29 °С. 

Легенди переконують, що на дні, біля берегів Канарських островів (і біля о.Тенеріфе теж!), досі є залишки величної та міфічної Атлантиди! І що архіпелаг сформувався з гірських вершин цього загадкового континенту. 

Хочете торкнутися вулкану?

Ви можете піднятися в скляній кабіні фунікулера за хвилин десять, насолоджуючись кожною хвилиною, з якою відстань між вами та землею збільшується на кілька сотень метрів…., на висоту 3555 м і зупинитися за 163 метри  від кратера Тейде. У супроводі гіда або самостійно пройтися спеціальними  стежками до оглядового майданчика «Піко-В’єхо». Якщо вам пощастить і не буде туману, вашим очам відкриється панорама з кількома островами архіпелагу  – Ла-Гомера, Гран Канарія. 

До речі, під час мого візиту видимість тут була на відстань витягнутої руки…., а далі – сіро-біла туманна стіна. І доки інші учасники групи, змирившись з начебто неминучим: задовольнитися «краєвидом» в радіусі пів метра та спускатися вже  донизу… Я вирішила зачекати, довірившись «мандрівному нюху». І, о диво! Хмари почали розходитися, і за пів годинки їх – наче й не було! Побачила я і сусідні острови, і груди вулканічного каміння, і навіть маргаритки Тейде, які ви не знайдете більше ніде у світі, навіть в інших частинах Тенеріфе (високогірна квітка, яка росте на висоті 3600 м).

Повну версію матеріалу читайте у Однокласнику, №1-2, 2023

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *