Просто мати велику мрію — замало. Щоб її досягти великих цілей та виконати великі завдання вам слід розділити їх на менші, які зазвичай називають віхами. і поставити собі питання «Що я маю зробити цього року, в наступні три місяці, або сьогодні?». Віхами зазвичай називали палки та жердини, якими вказували дорогу. Менші цілі є віхами на вашому шляху до великої.

Давайте подивимось як Руслана Савчук, який навчається у восьмому класі і мріє створювати комп’ютерні ігри і працювати з комп’ютерною графікою (КГ). І його перша ціль – купити комп’ютер, на якому він зможе навчитись всьому цьому.

Для того, щоб дізнатись як досягти своєї цілі він має звернутись до наступного процесу вирішення завдань:

  • Крок 1. Встановити чітку ціль.
  • Крок 2. Визначити «розрив», що лежить між ціллю і поточним станом речей
  • Крок 3. Сформувати гіпотезу про те, як подолати розрив і досягти цілі:
  • 3.1 Спочатку, скласти список з максимальною кількістю можливостей і ідей. 3.2 Потім, найкращі ідеї взяти як гіпотезу.
  • Крок 4. Перевірити гіпотезу. Повернутись на Крок 3, якщо гіпотеза була спростована. Спочатку визначити яку інформацію потрібно зібрати і який аналі провести, щоб перевірити гіпотезу. А потім проаналізувати та розробити план дій.

У Руслани є молодший брата, з яким вона часто грає в комп’ютерні ігри. Руслана подумала, що було б класно подарувати братові власну комп’ютерну гру на наступний день народження. Але є проблема. Руслана не має зеленого уявлення про те, як створювати комп’ютерні ігри. Ба більше, у неї навіть комп’ютер поганенький. День народження у брата в лютому і це значить, що у Руслани є лише вісім місяців.

Повну версію матеріалу читайте у Однокласнику, №1, 2024

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *