Олександр СТУСЕНКО

smoking red liquid in test tubes
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Що ви знаєте про вампірів З кіношними та літературними кровосісями все більш-менш ясно, то не все так просто з тими упирями, котрі смокчуть із нас енергію, наші життєві сили й елементарно псують нам настрій.
Ви помічали, що після спілкування з деякими людьми ваш творчий запал падає до нуля, руки опускаються, все з них валиться, натомість виникає роздратованість, схильність до самоїдства, що тягне за собою знесилення та сонливість Оце і є те, що спеціально навчені люди (всякі там парапсихологи та біоенергетики) називають енергетичним вампіризмом. Здавалось би, про енергоупирів ми всі знаємо, всі щось читали або чули і… знову й знову стаємо їхніми жертвами. Де ж наша воля до боротьби Де наш внутрішній часник та енергетичні осикові кілки! Спойлер: вони в нас є, але ми соромимося ними користатись.
Ніщо у всесвіті не береться нізвідки й не зникає в нікуди, зокрема й наша психічна енергія. Отож якщо є енергетичні вампіри, то мають бути й енергетичні донори, і щось мені підказує, що упир, який висмоктує енергію з вас, сам може бути донором для когось іншого: маленьку рибу їсть більша, а більшу — ще більша. У цьому енергохарчовому ланцюжку найкраще бути, звичайно ж, найбільшою рибиною — так можна вийти на рівень групового енерговампіризму. Яскраві приклади таких взаємин: керівник–підлеглі, вчитель(ка)–клас… Ви ж помітили, що на деякі уроки (а саме на уроки конкретних учителів) іти ой як не хочеться, хоч і предмет ви знаєте непогано Еге ж, деякі вампіри навіть без підвищення голосу й особистих образ можуть тримати інших у напрузі, а коли ви напружені (знервовані), з вас і енергію легше смоктати. Є ще індивідуальний енергетичний вампіризм, він обмежується членами однієї сім’ї. І н е обов’язково упирем має бути батько-­тиран чи матінка-­істеричка. Це може бути й вередлива малеча, й бабуся — божа кульбабка, про яку сусіди та знайомі зроду не сказали б, що в неї на енергетичному рівні — ікла, як у с. ікача. В о бох цих випадках боротися з вампірами складно. Як довго, скажімо, ви зможете уникати педагога, який вас напружує, чи — тим більше — члена сім’ї Але способи є, і про них буде нижче.

Повну версію статті читайте у журналі Однокласник, №7, 2023

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *